Yacané logo
Breathwork

Breathwork

en de poort naar de onderstroom

Breathwork, wanneer praten alleen,

niet meer afdoende is...


Breathwork

Zelfhelende ademtechniek door het opheffen van blokkades, het stimuleren van beweging en opruimen van "het oude".

Rust

Winstpunten van bewust verbonden ademen zijn:

 • Simpelweg ontstressen.
 • Van Mind Full naar Mindful naar Mindless...
 • Je trauma eerlijk aan kunnen kijken en helen.
 • Verbind met je emoties en verander hoe je op ze reageert.
 • Oude bagage en machteloze overtuigingen loslaten.
 • Positief zelfbeeld creëren. 
 • Je verslaving anders benaderd.
 • Oplossen van stress- en angstproblemen.
 • Afvoer van afvalstoffen.
 • Je ontdoen van de emotionele bijdragen aan je lichamelijke aandoeningen.
 • Deblokkeren van creatieve processen.
 • Op een veilige en natuurlijke manier veranderde bewustzijnstoestanden ervaren.
 • Mystieke ervaringen.
 • En veel meer!

Door Breathwork neem je je lichaam en geest vanuit een ander perspectief waar.

Hierdoor voel je jezelf diep verbonden met je lichaam en kun je de wijsheid die in je lijf bewaard wordt begrijpen en ervaren.


Adem en Levensenergie

Er zijn, net als bij yoga, veel verschillende stijlen en richtingen van ademwerk die onder de noemer van Breathwork vallen. Bij Breathwork sturen of veranderen we ons ademhalingspatroon om een gewenst effect op ons lichaam en zenuwstelsel te hebben. Sommige ademhalingstechnieken zijn rustgevender en regulerender voor het systeem, terwijl andere activerend zijn en de fysieke prestaties helpen verbeteren.

 

Het type ademwerk dat ik faciliteer is een actieve ademhalingstechniek die bekend staat om zijn transformerende effecten. Deze stelt je in staat om je los te maken van je hoofd, opnieuw verbinding te maken met je lichaam, vastzittende energie en emoties in beweging te krijgen en een actieve deelnemer te zijn van jouw eigen processen of genezing.


Daar waar de emoties stagneren en onverwerkt blijven kunnen ze grote schade aanrichten aan ons fysieke lichaam en zenuwstelsel. De continu verbonden ademhaling helpt bij het openen van de emoties die zich in ons lichaam ophopen.

 

Ademwerk is de snelste manier om uit je hoofd te komen en verbinding te maken met zowel je lichaam als je intuïtie. Vaak zorgt het voor een emotionele reiniging, waardoor je je lichter en helderder voelt. In wezen leer je opnieuw hoe je je lichaam kunt bewonen en nieuwe paden in de hersenen kunt creëren. Hierdoor ontstaat emotionele rust en mentale stabiliteit.

Breathwork by Yacané

staat op de volgende 4 pijlers:

1


Een veilige omgeving waarin jij de regie houdt en de controle mag loslaten


Alleen wanneer je je veilig en op je gemak voelt ben je in staat tot overgave aan je ademhaling en klaar voor wat zich aan wil dienen.

2


De helende kracht van de Bewust Verbonden Ademhaling


Een eeuwenoude eenvoudige ademtechniek welke in vele culturen werd en wordt ingezet voor bevrijding, gezondheid en groei.

3


De versterkende kracht van Muziek


Muziek wordt al sinds mensenheugenis ingezet bij alle denkbare ceremonies. Bij transformaties van de ene "vorm" naar de andere: denk daarbij aan huwelijken, verjaardagen, geboortes en afscheid. Maar ook wanneer een andere bewustzijnstoestand gewenst was zonder het gebruik van stimulerende of psychedelische middelen.

4


De helende kracht van Reiki en drukpunten.


Ik zet mijn ruime ervaring met het gebruik van Reiki en drukpunten in om de energie welke in beweging wil komen te versterken.

ONDERBEWUSTZIJN


Volgens cognitieve neurowetenschappers zijn we ons slechts bewust van ongeveer 5% van onze verstandelijke activiteit.

Dit betekent dat de meeste beslissingen, acties, emoties en gedrag afhangen van de 95% van de hersenactiviteit die verder gaat dan ons bewuste bewustzijn.

Het onderbewustzijn is verantwoordelijk voor het opslaan en verwerken van informatie die momenteel niet in onze bewuste gedachten zit, zoals herinneringen en gewoonten.

Het kan ook onze bewuste gedachten en handelingen beïnvloeden zónder dat we ons daarvan bewust zijn.


Breathwork heeft effect op het onderbewustzijn doordat het de manier waarop de hersenen informatie verwerken verandert.

Breathwork helpt om het onderbewustzijn 'open te breken', waardoor toegang wordt verkregen tot verdrongen herinneringen, emoties en gedachten. 

Dit kan leiden tot een beter begrip van jezelf en je ervaringen wat leidt tot positieve veranderingen in gedrag en geestelijke gezondheid.

Onderbewustzijn

Maar ook dromen, verlangens en extase kunnen aan het licht komen. Alsof er een deksel is opgelicht van iets wat al veel te lang verborgen is geweest voor je.


Trauma is de wond

Trauma is het Griekse woord voor "wond". Trauma is niet dat wat je is overkomen. Trauma is de wond die is ontstaan doordat niemand er écht voor je was om je bij te staan nadat je iets was overkomen.

Je hebt de ervaring dat wanneer je open en kwetsbaar bent je niet wordt gezien en gewaardeerd. Daarom heb je ervoor gekozen om jezelf af te sluiten van je gevoel, omdat de ervaring te pijnlijk was.

Trauma

Trauma is losgekoppeld zijn van je lichaam

Als je het moeilijk vindt om contact te maken met je lichaam, komt dat omdat het je op een gegeven moment echt heeft gediend om je los te koppelen van je lichaam. Er is je iets overkomen waarna het voor jou veiliger en draaglijker werd om je los te koppelen van je lichaam. Daar is dus niets mis mee, het was het juiste om te doen. Het is echter zo dat het je nu niet meer dient. Je mag je weer verbinden met je lijf, met je gevoel.


Breathwork brengt je weer in je lijf. Waar je hoort te zijn!

Breathwork en verslaving

Verslaving is geen ziekte, het is een poging om met je problemen om te gaan.


Verslaving is een vorm van zelfmedicatie.


Trauma

Vooral verslavingen zijn reacties op vroeg trauma.


Of het nu gaat om alcohol, drugs, eten, afvallen, gokken, sex, telefoon, koopzucht of welke andere vorm dan ook, het zijn allemaal pogingen om stress en emotionele pijn te verzachten.

De eerste vraag is nooit "waarom is er de verslaving?" maar "waarom heb je de pijn?" 


We kunnen de verslavingen die onze samenleving teisteren niet begrijpen zonder het lijden en de stress te erkennen die ze moeten verlichten (of het jeugdtrauma aan de bron van dat lijden).

Verslaving is een groot probleem maar het is niet hét probleem.

We lijden omdat we op emotioneel en fysiek niveau niet verbonden zijn met onszelf.


Verslaving kan dienen om je een gevoel van controle te geven, een gevoel van empowerment. Het kan je meer in contact brengen met jezelf, kan verlichting geven van stress of je helpen ontsnappen aan pijn. Daar is niks mis mee. Dit zijn normale menselijke verlangens.

Een verslaving doet echter niets aan de oorzaak van je problemen. En juist dáár mag naar gekeken worden. 


Breathwork kan je helpen om oog in oog te komen met de waarheid over jezelf en je weer in contact brengen met je authentieke gevoelens en emoties.


Lichaamswerk hoeft uiteraard niet het enige te zijn wat je kan ondersteunen op je weg naar een leven zonder verslavingen. Maak zeker ook gebruik van reguliere hulp en therapiën of advies op het gebied van copingstrategiën, relaties en fysieke gezondheidsproblemen, etc. Dit zijn de gebruikelijke facetten van therapie, wat heel goed kunnen zijn, maar daaronder ligt het echte doel, geloof ik, om mensen te helpen verbinding te maken met de waarheid over zichzelf.


Je bewustzijn kan óf bij je ego óf bij het onderbewuste zijn....

Breathwork kan de poort zijn naar deze onzichtbare wereld

Onderbewustzijn

Wat ik u bied:

Breathwork sessies • Stapsgewijs neem ik je mee in het proces naar de ademsessie zelf zodat je er met het volste vertrouwen in kunt stappen. Samen creëren we een veilige ruimte die je uitnodigt om je te openen voor wat zich aan wil dienen. Tijdens de ademsessie verzorg en bewaak ik deze "safe space" zodat ze voor jou voelt als een "brave space" en je zelf alle aandacht kunt geven aan je innerlijke reis. 
 • De ademsessie zelf bestaat uit een of meerdere fases van intense ademhaling volgens de "bewust verbonden ademtechniek", afgewisseld met fases van regressie of integratie. Speciale passende muziek zorgt er onder andere voor dat je aandacht naar binnen keert, je kan worden geraakt en worden meegevoerd.


 • Altijd op maat. Voor individuen en groepen (ademcirkels).
 • Duur: ongeveer 2,5 uur.
 • Prijs voor een 1 op 1 sessie is €100,=
 • Alle overige prijzen, in overleg.
 • Waar: Waalwijk. Of bij je thuis, maximaal 4 personen: een compleet ontzorgde thuisbeleving.
 • Ook verzorg ik dagretraites in samenwerking met coaches uit verschillende disciplines.


Help elkaar omhoog

"It's never too late to be what you might have been."

Voel je vrij:

Yacané
 
 
 
 
 

Locatie: te Waalwijk, in-company of bij je thuis.