Yacané logo
FAQ veel gestelde vragen

1. Ga ik misschien hyperventileren?

Nee hoor. Hoewel de ademhaling snel is en het af en toe hard werken is, gebeurt dit op een gecontroleerde manier. Ik heb veel gewerkt met mensen die een geschiedenis hebben met hyperventilatie of angststoornis. Doordat je tijdens de ademsessie “uit je hoofd gaat” en niet zoals bij een paniekaanval juist vooral IN je hoofd, is er geen enkel risico. Je krijgt zelfs het gevoel van volledige controle over je ademhaling.

Het is jouw ademhaling en jij bepaalt jouw ervaring.

2. Ik ben bang de controle te verliezen, is dat terecht?

Nee, je gaat de controle niet verliezen. Breathwork gaat juist over het herpakken van de controle. Tijdens de ademsessie neemt het lichaam de touwtjes in handen.

Misschien heb je al vaker geprobeerd om met je gedachten negativiteit en stress te beteugelen? Maar heeft dat tot nu toe niet (afdoende) geholpen? Dat kan komen omdat onze gedachten vaak de aanstichter zijn van spanning en problemen. Met Breathwork bypass je je gedachten en maak je contact met de oorsprong ervan.

3. Ben ik er nog helemaal bij?

Je bent er helemaal bij. Sterker nog, je kunt in een super-bewuste staat komen.

4. Kan ik, wat naar boven komt wel aan?

Je krijgt wat je nodig hebt en nooit meer dan dat je aankan.

Alles wat je ooit beleefd, gezien, gevoeld of gehoord hebt zit opgeslagen in je lichaam en zenuwstelsel (inclusief je hersenen.)

Tijdens een Breathwork sessie geef je het stuur in handen van je lijf, zodat ze eindelijk mag vrijgeven waar je bewust of onbewust op hebt zitten wachten. Dat doet ze met alle kennis en wijsheid die dan beschikbaar en nodig is, ver voorbij wat onze rationele geest weet. Het zelfregulerende vermogen van je lijf past erg goed op wat je aankan en nodig hebt.

5. Kan ik ook eerst onderzoeken of het wel wat voor me is? Is er ook een light-versie mogelijk van de ademsessie?

Jazeker, het is mogelijk om het wat rustiger aan te proberen. Om te ondervinden wat deze adem-techniek voor je kan betekenen.

6. Kan ik zelf uit de sessie stappen?

Jazeker. Je hebt zelf de volledige controle daarover. Je kunt er in en uit wanneer je wil.

7. Hoe ziet een typische sessie eruit?

Hoewel de techniek in alle sessies grotendeels hetzelfde blijft, zal wat je zult ervaren en helen, variëren van sessie tot sessie en van persoon tot persoon.

Tijdens een 1 op 1 sessie land je eerst met een kop thee in de ruimte. Altijd kijken we samen naar de huidige staat van je ademhaling, of daar beperkingen hebt, en hoe je je ademhaling kunt optimaliseren. Daarna gaan we de uiteindelijke sessie in. Misschien heb je al een bepaald thema in gedachten. We kunnen ook samen onderzoeken welk thema dit moment (aan)geraakt mag worden. Wellicht wil je een bepaalde intentie zetten óf er gewoon helemaal blanco in gaan. Ook hier heb jij de regie!

De bewust verbonden ademsessie zelf duurt ongeveer een uur. Dat lijkt misschien lang, maar omdat je focus zo gericht is en je bewustzijn verandert, vliegt de tijd om. Daarna gaan we terug naar de normale ademhaling en integratie.

8. Wat kan ik gewaarworden tijdens een Breathwork-sessie?

Er kan zich van alles aandienen tijdens de sessie. Je zorgt zelf, en samen met mijn hulp, voor een mooie draagbare sessie. De volgende sensaties mogen zich aandienen:

1. Lichaamlijke gewaarwordingen: warmte, koude, trillen, verkrampingen, bewegingen, etc.

2. Emoties: verdriet, vreugde, boosheid of alle andere denkbare emoties / alles mag er zijn.

3. Mentaal: er kunnen allerlei gedachten naar boven komen: dit keer niet gefabriceert door je hersenen, maar aangedragen vanuit je binnenste.

4. Droomstaat: droombeelden, maar dan volledig bewust.

5. Diepe kalmte: fases van diepe vreugdevolle kalmte (bliss).

6. Ego: vaak in het begin van de sessie kan je ego eerst even z'n mening komen geven, zoals: "voor mij gaat dit niet werken. wat lig ik hier nou te doen. m'n vrienden zouden dit moeten zien. dit is toch allemaal veel te zweverig", etc. etc.

Lekker laten kletsen! Breathwork zorgt ervoor dat ook hij/zij zich overgeeft.

7. Ontspanning: wat iedereen op z'n minst mee naar huis neemt is ontspanning, wat tijd voor

jezelf en een waardevolle nieuwe ervaring.

Breathwork by Yacané

staat op de volgende 4 pijlers:

1


Een veilige omgeving waarin jij de regie houdt en de controle mag loslaten


Alleen wanneer je je veilig en op je gemak voelt ben je in staat tot overgave aan je ademhaling en klaar voor wat zich aan wil dienen.

2


De helende kracht van de Bewust Verbonden Ademhaling


Een eeuwenoude eenvoudige ademtechniek welke in vele culturen werd en wordt ingezet voor bevrijding, gezondheid en groei.

3


De versterkende kracht van Muziek


Muziek wordt al sinds mensenheugenis ingezet bij alle denkbare ceremonies. Bij transformaties van de ene "vorm" naar de andere: denk daarbij aan huwelijken, verjaardagen, geboortes en afscheid. Maar ook wanneer een andere bewustzijnstoestand gewenst was zonder het gebruik van stimulerende of psychedelische middelen.

4


De helende kracht van Reiki en drukpunten.


Ik zet mijn ruime ervaring met het gebruik van Reiki en energiepunten in om de energie welke in beweging wil komen te versterken.

Voel je vrij:

Yacané
 
 
 
 
 

Locatie: te Waalwijk, in-company of bij je thuis.